Fakültemiz Fizik Bölümü Öğretim Elemanı Uzman Dr. Ahmet DEMİR'in Proje Başarısı

12 Eyl

Fakültemiz Fizik Bölümü Öğretim Elemanı Uzman Dr. Ahmet DEMİR, TÜBİTAK 1512 Teknogirişim Sermaye Desteği Programı (BİGG) kapsamında 2017/1. Çağrı Dönemi’nde “Organik Güneş Hücreleri ile Üretilmiş Organik Güneş Panelleri Üretimi” isimli proje ile uygulayıcı kuruluş olan TÜBİTAK Marmara Teknokent kanalıyla başvuru yaparak 2170192 proje numarası ile TÜBİTAK 1512 Teknogirişim Sermaye Desteği Programı’ndan destek almaya hak kazandı. Uzm.Dr. Ahmet DEMİR, projesinin kabul edilmesiyle Üniversitemiz ve Fakültemiz adına önemli bir başarıya imza attı.

Bireysel Genç Girişim Programı 2017 Yılı Çağrısı 1. Dönemi’ne 20 uygulayıcı kuruluş aracılığıyla, 3 bin 327 girişimci iş fikri başvurusunda bulundu. Uzm. Dr. Ahmet Demir, önce 3 bin 327 girişimci arasından bin 457 girişimcinin arasına seçilerek 1. aşama desteği almaya hak kazandı. Birinci aşamada 20 uygulayıcı kuruluş tarafından girişimcilere; eğitim, mentorluk, kuluçka, işbirliği ağlarının kullanımı ve müşteri doğrulama desteklerini içerecek şekilde hızlandırıcı hizmet imkanları sağlandı. Daha sonra ikinci aşamaya başvurusu onaylanan 320 kişi arasında yer alan ve bunlardan da panel değerlendirmesine kabul edilen 312 proje arasına seçilen Uzm. Dr. Demir’in projesi, son olarak TÜBİTAK tarafından yapılan panel değerlendirmeleri sonucunda 206 girişimci arasına adını yazdırarak Teknogirişim Sermayesi Desteği kazanma başarısı gösterdi.